30 Kasım 2013 Cumartesi

DARBE MAĞDURLARI TOPLANDI...

TARİHİ VE KADİM "DEMOKRAT PARTİ"NİN; 
11. Dönem Millet Vekili Yakınları, 27 Mayıs 1960 "Cunta ve Darbe" Mağduriyetlerini Görüştü
AYDIN, 30 Kasım 2013, Haberler.Com
Eski, Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Samet Ocakoğlu'nun, 27 Mayıs 1960 darbesinde, cunta tarafından babası ile diğer DP dönem  Millet Vekillerine kasten ödenmeyen "18 aylık Millet Vekili maaşıyla ilgili" hukuki süreç başlatmasının ardından; Tarihi ve Kadim Demokrat Parti (DP) 11.dönem vekillerinin verasete müstehak ve hak sahibi yakınları bir araya geldi.
Eski Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Samet Ocakoğlu'nun 27 Mayıs 1960 darbesinde babasına ödenmeyen 18 aylık milletvekili maaşıyla ilgili hukuki süreç başlatmasının ardından, DP 11. dönem vekillerinin yakınları bir araya geldi.
DP misyonu’nun ileri gelen isimlerinden eski DP GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, babası 11. Dönem DP Manisa Milletvekili Orhan Ocakoğlu'na 27 Mayıs 1960 darbesinde ödenmeyen 18 aylık milletvekili maaşının günümüze uyarlanarak ödenmesi içerikli hukuki süreci başlatmış ve ayrıca babasına ait alacağı TBMM Başkanlığından talep etmişti.
Samet Ocakoğlu'nun başlattığı sürecin ardından davanın avukatı Gökhan Karateke'nin ofisinde bir araya gelen Ocakoğlu ve DP. 11 dönem milletvekillerinin yakınları, bundan sonraki süreçte izleyecekleri yöntemi konuştu.
Darbe mağduru DP. 11 dönem milletvekillerinin yakınları olarak değerlendirme yapmak ve bundan sonra izlenecek yöntemi belirlemek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Samet Ocakoğlu, "27 Mayıs 1960 darbesinin muhatabı TBMM, 11. Dönemi Demokrat Parti milletvekillerinin, hukuka aykırı olarak gasp edilen yasama haklarından özlük ve mali hakları dahilindeki Anayasa, TBMM İç tüzüğü ve hukuk dayanaklı 18 aylık milletvekili maaş alacaklarının günümüze uyarlanarak, veraset hukukunda hak sahibi olan varislerine, yani bizlere ödenmesi hükmü ve talebiyle şahsımca başlatılan hukuki süreçten doğacak sonucun hak ve adalet duygusuna hizmet etmesini diliyorum. Büyük ve şerefli bir camianın vatanperver mensupları olan ve çoğunluğu ebediyete intikal etmiş büyüklerimizin haklarını talep ederken demokrasi ve hukuk kulvarların adeta arapsaçı halinde duran bir haksızlığı adalet olgusu ile çözmeye çabasındayız. Tanışıklığı çocuk yaşlarından gelen bizler için en şerefli miras; büyüklerimizin hatıraları, milli vicdanda yaşayan ve daima hayırla yad edilen hizmetleridir. Oralarda büyük haksızlıklar yaşandı, elbette bu hak istenecekti" ifadelerini kullandı.
DP 11. Dönem Milletvekili ve eski İzmir Belediye Başkanı Dündar Başar'ın kızları Ömür ve Emre Başar’da, "Bu hakkın istenmesinde bugüne kadar geç bile kalındı. Samet Ocakoğlu'nun girişimi bizim gibi darbe mağdurları için çok isabetli bir karar oldu" dedi.
Eski İzmir Millet Vekili Abdülkerim Sebati Acun'un oğlu Mustafa Ahmet Acun ise, "Girişim haklı ve doğrudur. Ortada bir haksızlık ve hak vardır. Talebimizin sonuna kadar takipçisi olalım" diye konuştu.
Eski Manisa Millet Vekili İhsan Yalkın kızı Hülya Yalkın da girişime dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu hak verilmelidir, alınmalıdır, hukuka ve yargıya güveniyorum" dedi.
Darbenin üzerinden geçen onlarca yılda tazmin hukuku açısından bir tek hukuki sonuç olmadığı ve haklarının verilmesinin rivayetlerden ibaret kaldığı fikrinde birleşen DP. 11 dönem milletvekillerinin yakınları, hukuki sürecin sürdürülmesi ve kamuoyunun konuyla ilgili bilgilendirilmesi kararına vardı.
Ocakoğlu'nun ardından 10 hak sahibi daha yasal süreç başlatmak için avukat Gökhan Karateke'ye vekalet verdi. - AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder